Kájov - ČK B 3:0

20.08.2019 16:00

Kájov - ČK B 3:0 (0:0) (59. Peťule Jan, 71. Werner Stanislav, 90. Kolaj Luigi)

Rozhodčí: Holub

ŽK: Schönkypl, Werner, Peťule
 
Sokol Kájov v úvodním kole OP porazil rezervu Slavoje Český Krumlov 3:0. Utkání se předehrávalo již v pátek, neboť kájovský trenér Miroslav Grabec slavil v sobotu 60. narozeniny. První poločas skončil bez branek, přesto bylo k vidění několik gólových příležitostí. Kolaj udělal kličku i brankářovi, ale prázdnou branku přestřelil. Střelu Matěje Tomana brankář Galko kryl. Po faulu brankáře Bílého na Peťuleho se pískala penalta, kterou však Čabela poslal do tyče. V další gólové šanci se objevil znovu Kolaj a napálil míč do břevna. Ve druhém poločase už začaly padat branky. Po ose Schönkypl, Werner se dostal míč k Peťulemu a ten křížnou střelou po zemi k tyči dal na 1:0. Pas Z. Doubka za obranu našel rozběhnutého Matěje Tomana, který napálil míč mimo tyče. Přesná přihrávka Schönkypla našla rozběhnutého Wernera, který tečovanou křížnou střelou o tyč dal na 2:0. Po rohovém kopu M. Lukeše hlavičkoval k tyči Bohatý, brankář Galko však předvedl bravůrní zákrok a vyrazil míč na roh.  V poslední minutě vyslal Haláček do samostatného nájezdu Kolaje, který obešel i brankáře a do prázdné branky dal na konečných 3:0. 
 
Sestava Sokol Kájov: Galko - Žilavý, Němec, Šmikmátor, Petřík - Werner, Haláček, Čabela, R. Novotný - Kolaj, Peťule. Střídali Glonec, Žilavý st., Grabec a P. Schönkypl. Trenér Miroslav Grabec
 
Sestava ČK B: F. Bílý - J. Toman, Mil. Vejskrab, Z. Doubek, Bohatý - D. Adamíček, Šára, M. Lukeš, Musil - Hrubeš, Ma. Vejskrab. Střídali Benda, M. Toman, Šimek, Ambrož a Elfmark. Trenér František Tůma a Zdeněk Šváb st.