Holubov - Kájov 1:2

29.08.2021 11:14

Holubov - Kájov 1:2 (0:1) 

Střelci: 75. min Vrba Michal - 20. min Didkivský Andrij, 83. min Haláček Josef

Rozhodčí: Reitinger

Kájov přijel do Holubova s poměrně oslabenou sestavou, kdy byli na lavičce připraveni pouze dva borci. I přes to se kájovští přijeli poprat o všechny tři body. Odměnou za odmakaný zápas byla výhra 1:2.

Po úvodních minutách, kdy se hrálo nahoru dolu, vybojoval v souboji na půlce míč Šmikmátor, následně ho posunul Peťulemu a ten přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Andreje Didkivského. Ten se ocitl sám před gólmanem a  křižnou přízemní střelou překonal domácího brankáře. Stav utkání se tedy v 20. min změnil na 0:1. Do konce poločasu si vytvořily šance oba týmy, ale po vzoru nejlepšího českého ligového klubu, ani jedna neznamenala změnu skóre.

Ve druhém poločase se blýskl gólman hostů Galko, když zlikvidoval dva náběhy domácího Tomiho. Po dlouhém tlaku Holubova se projevila únava kájovských hráčů a v 75. min domácí stoper Vrba dokázal vyrovnat po rychlém navedení míče na střed razantní střelou pod břevno.

Po obdržené brance se kájovští vrátili ke své hře, rozehrávka po zemi přes střed hřiště, a odměnou mohl být gól Peťuleho, jehož průnik do vápna ale lapil brankář Štádler. Hosté ale nepolevili a vybojovali si rohový kop, jehož exekuce se ujal Žilavý, který přesně našel hlavu Haláčka a s přispěním domácího obránce míč dostal do sítě, 1:2. 

V samotném závěru utkání měli domácí ještě jednu šanci v podobě trestného kopu, obránce Vrba se do míče pořádně opřel, ale gólman Galko vytáhl další skvělý zákrok a míč odvrátil na roh. Z něj už si soupeř nedokázal vytvořit další šanci, a tak se vysílený Kájov mohl radovat ze zisku tří bodů.

Sestava Sokola Kájov: Galko - Žilavý, Němec, Šmikmátor, Petřík - Čer, Haláček, Čabela, Doubek - Peťule, A. Didkivski. Střídali Sládeček a Werner. Trenér Daniel Vejvoda a Miroslav Grabec.